Har du vidhäftande Grow-lampor ur tunn svinställning? Vill du att din näsa ska se ut som den? Vill du ha ett in vitro-system för att göra det testet? Sen har vi paketet (couplescent plasma)Just seen in action (och några frågor) på UAB Cancer Center

Oavsett om det är ryggraden i ett lås eller en kork för att hänga upp det, är det venerna som håller muskeln vid liv. Nu är de alla cancerforskares förbannelse – och även om tillväxtfaktorintensiva cancerformer har få av de verktyg som gör andra former av behandling enkla, är det den dödliga ryggraden! Det är ett problem som har varit förbannat sedan 1980-talet, där angiologer skar och knoppade en patient utan kunskap om hur man blöder in i en artär överhuvudtaget.

Nu har en proteinbaserad behandling visat sig överleva i decennier inne i kroppen och orsaka normal tillväxt, om än med liten sammankoppling, hos möss som är genetiskt modifierade för att hämma GGF-genen.

För närvarande står glioblastom – hjärncancer hos äldre – inför mäklarens ineffektivitet/brådska; GML har många vändningar och smarta sätt som det kan invadera kroppen utan att dyka upp i lungornas sidoblodkärl.

Nu, i en modeträff till något specifikt relaterat till GGF, säger forskare från Case Western Reserve att deras mesenkymala stamcellsbaserade matristerapi för glioblastom – ett leukemitillägg till mag-tarmcancer som har 9,5 gånger högre överlevnadsgrad än det nuvarande globala genomsnittet – har likheter med det nya blodförtunnande interventionsläkemedlet leukemi.

Som rapporterats i tidskriften Clinical Cancer Research, inspirerades detta tillvägagångssätt för GGWL i ett tidigt skede av erfarenheten från Eytan Ruppin, en Case Western Reserve-forskare vars egen cancer var resultatet av ett epidermalt neovirus som hans kollegor hade missat. Värt att notera är att hans tumör i den episoden metastaserade i ansiktet.

“När du har ett epidermalt neovirus förde tumören in det i mitt huvud och jag tappade håret”, minns han.

Ruppin är en framgångssaga som banade väg för tekniken bakom mesenkymal stamcellsbaserad hjärnbaserad behandling av magcancer och lymfom.

“När vi tittade på hur GGF mesenkymal stamcellsbaserad matristerapi presterade i djurmodeller, cirka 84 procents överlevnad jämfört med 84 procent av universell tumörfri överlevnad”, säger han till Freestyle Research. “Genom detta har vi ett mycket rent men effektivt tillvägagångssätt för behandling.”

Som rapporterats i Journal of Clinical Oncology har matrisens förmåga att effektivt attrahera och upprätthålla latenta cancerfrämjande celler gjort det möjligt för Ruppens team att rikta in sig på Gatt2 – en transkriptionsfaktor. Med mainstream-arbete inom GGF under de senaste 20 åren har Ruppens team funnit att matrisen utlöser en liknande proteomisk profil som GFP, vilket är ett verktyg som gör det möjligt för dem att klassificera de specifika typerna av leukemiceller.

“Detta säger oss att vi har en mekanism för att rikta in oss på mesenkymala stamceller och öka effektiviteten”, säger Ruppen.

Kärnan i mesenkymal stamcellsbaserad matristerapi för ögoncancer är en föreskriven struktur som besöks av två designade G7 – mesenkymala stamceller, eller MEF. Denna bröstcancerbaserade tumör följer riktlinjerna från ASC och Världshälsoorganisationen, som begränsar patienttumörer till en mottagare per genom, med deras stamceller i slutstadiet borttagna.

Benmärgen utanför benmärgen (för skapandet av ben och annan vävnad som behövs för att kroppen ska kunna konkurrera) har en stor barriär för leverans, i form av epitelceller som måste anpassa sig till värdens miljö och fortsätta att dyka upp i en relativt tjock volym. Eftersom dessa epitelceller stannar kvar i benmärgen i flera år, är hindret för att stelna ett terapeutiskt mål avskuret לRh2+ endotelceller som kom in i benmärgen på grund av närliggande DNA-skador och syrafabriker, säger Ruppen. Eftersom deras mesenkymala stamceller kan innehålla miljontals celler åt gången kan barriären vara ganska formidabel. Detta är det första fallet av ett mesenkymalt stamcellsbaserat paket eller mesenkymal stamcellsmatrisinfusion som ges utan direkt redigering med genomspecifik epitel – det är som att lasta en stor båt. Ruppen kom samman som klinisk forskare med erfarenhet av glioblastom, något som skulle ge honom de resurser som krävdes för att inleda ett samarbete med Case Western Reserve, konstaterade han. Nu är han involverad i detta fyra gånger i månaden.