Naturligt socker från sockerrör behandlar tunntarmsliknande överbelastning hos spädbarn

Sockerrörstillskott som innehåller naturligt socker från druvkärnor har innehållit användbar information för nästan 2 500 spädbarn och har många hälsofördelar även för dem.

Det Fiji-baserade hälsoläkemedlet har testats som en potentiell behandling för uppmärksamhetsstörning/hyperaktivitetsstörning. Dess användning godkändes av Food and Drug Administration (FDA) 2018. Det är också möjligt att odla den naturliga fettsyran från tomater. De första grymtande bebisarna i en klass som testades av forskarna i USA föddes 2018 och var tolv månader gamla. Diane Ruek Leigh, landschef för metabolismenheten vid Nuffield Zoological Research Centre, som övervakade förlossningen, hittades död i sitt hem den 19 mars 2018.

De 25 barnen födde först i staden Maoli, huvudstaden i Fijis önation i Stilla havet. De flesta lades omedelbart in på sjukhus i koma på grund av hjärnans oförmåga att fullt ut kommunicera med barnets reumatiska celler, vilket var dödsorsaken.5 månader efter att ha diagnostiserats med det mycket svåra tillståndet utfördes Leighs arbete av Nuffield Zoological Research Unit i hennes hemland. Hon efterlämnar maken Peter.

(Berättelsen om hur en bebis grymtar ut naturligt socker är en extra touch av insikt från Alenar Veron, professor i farmakologi vid University of Bristol i Storbritannien. Gå hit för ytterligare avslöjanden, inklusive det faktum att socker “låter dåligt”.)