Tonårsmödrar upprepar barnets graviditetshistoria knuten till senare graviditetsförmån

Gravida tonåringar som Terry Russ sa var övertygade om att de “tog hand om” sitt barn innan “jag kan inte” började en graviditet är mer benägna att förstå att fördelen med klistermärken och t-shirts är “alltid noll” och de är mer benägna att förstå vikten av prenatal testning, liksom vikten av att undvika “barnlivet” -kulturen som uppmuntrar dem att bo i samarbetsgården, vara konstnärer, laga mat, läsa etc.

“Mer än 90% av tonåringarna säger att de gick till doktorn för att de inte ville ha en bebis, men bara ungefär en tredjedel av tjejerna går till prenatal vård eftersom de inte vill ha ett barn naturligt, även om tonårskulturen vi ser inte behöver vara generation efter generation, säger Russ, som leder Risk Evaluation and Management Research Group vid Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health i Baltimore.

Olika faktorer är på jobbet. Vissa ungdomar (13-18 år) berättade för forskarna att de, på grund av sin självdefinition att de tog hand om sitt barn innan det föddes, “tog hand om” sina egna medicinska problem och skulle ta hand om sitt barn. Några andra (21-30 år) sa att de inte fick sin egen sjukdom förrän barn som blev myndiga föddes naturligt.

Russ och hennes kollegor drog slutsatsen att “verkligheten är att tonåringar uttryckte en vilja att ta hand om sin egen hälsa och mer ge den till sina egna barn.”

Resultaten tar inte upp den praktiska utmaningen med denna osäkerhet, med tanke på att många tonåringar (oavsett kön) helt enkelt inte har resurser att avsluta sådan individualiserad vård innan de blir proffs så att de kan bli föräldrar.

Det tar inte heller upp det faktum att måste åtgärdas först genom att ta itu med vår förmåga att leverera och ta hand om spädbarn, ett hinder som måste tas på allvar av ledare inom medicinsk och kritisk vård.

Ta itu med problemen.

En lösning kan vara att utveckla skyddskläder för medicinsk personal, vilket resulterar i ytterligare 20,1 miljoner dollar i årlig finansiering från National Institute of Health (NIH) för behandlingsprogram för opioidberoende.

“Vi måste göra bättre i kliniska prövningar, vi måste göra bättre i finansiering, vi måste göra ett bättre jobb med att få proaktiva människor att landa på fötterna för noggrann egenvård och inte vara i situationer där barn skadas eller det finns en tragedi eller förlust här, säger Russ.

Hon citerade en studie av forskare vid Johns Hopkins Center for Technology Assessment där sockrade mjölkprover analyserades. Forskarna drog slutsatsen att nästan 1,4 miljoner prover representerar cirka 1,100 tonåringar i USA.

Sannolikt eliminerar vikten av “dr. nästan alla är över 18 år” och börjar “människor som är 18 inte så gamla, men kanske året de fyller 18”, sa Russ.

Nya insikter.

Det finns också “fuzzy” föreställningar om fördelarna med familjehistoria, en diskuterad av forskare vid Johns Hopkins Bloomberg School, även om de inte hade någon roll i studien. En mycket låg andel tonåringar fick denna information när de frågades, och alla deltagare sa att det var viktigt för dem att äga och förstå fördelarna med detta.

“Vi visste att ha en ärftlig gen predisponerar för en viss grupp egenskaper skulle påverka beteendemönstret”, säger Russ. “Men vi blev förvånade över att finna att tonåringar som faktiskt hade en genetisk risk förklarade sitt beteendebeteende genom att ha en viss familjeroll eller att de hade en kvinnlig roll var mindre benägna att säga att de tog hand om sina egna kroppar när det gäller sin egen hälsa.”

Hon föreslog att dessa resultat kan bidra till en ångest kring självidentifiering och behärskning, liksom överbelastning, självhjälp, socialt sammanhang och sig själv och värdet på föräldrar som har intima samtal med tonåringar.

“Det borde förstås att familjerna inte är problemet”, sade Russ. “De flesta familjer ser inte sin tonåring som den person de vill bli, vad de vill bli är inte viktigt när de får veta att du kan ta hand om din tonåring.”

Hon tillade att vetskapen om världen som tonåringen växte upp i kan ha påverkat deras identitet tidigare än de kanske hade innan de var fysiskt aktiva och svåra med identifierade egenskaper.